Mandag d. 18. marts 2019, Kl. 19:00 til kl. 21:00

Gudstjeneste i Skovby Kirke ved sognepræst Rikke Amalie Vestergaard.

Derefter foredrag i sognehuset ved forhenværende sygehuspræst Preben Kok.

"Slip livet løs"

Preben Kok er som tidligere sognepræst i Engum Sogn og sygehuspræst ved Vejle Sygehus bl.a. kendt for at skælde ud på Gud. Skæld ud på Gud er titlen på Preben Koks bog fra 2008, hvor han plæderede for, at mennesket skal vove at dele ansvaret og sorgen med Gud, når livet gør ondt og meningen hører op.

Denne aften vil Preben Kok tale med afsæt i sin bog fra 2017 Slip livet løs, hvor han fremfører, at nutidens mennesker har en urealistisk forestilling om, hvor meget styr man skal have på livet. Det betyder, at vi ofte tynges af skyldfølelse i tilfælde, hvor vi slet ingen skyld kan have, fordi vi ikke har magten. Preben Kok gør således op med en række givne forestillinger, som det moderne menneske kæmper med i sin hverdag og sit liv, og så spørger han: Hvad mister vi ved kun at træffe beslutninger med forstanden - uden at have troen og myternes nedarvede visdom med?

Om Kirkehøjskolen
Kirkehøjskolen er et fælles projekt for alle sognene i Galten-området.

Vi begynder hver gang med en kort gudstjeneste i den tilhørende kirke. Derefter drikker vi kaffe og hører foredrag. Vi forventer at kirkehøjskolen varer ca. 2½ time. Man kan deltage i alle arrangementer eller vælge enkelte.

Det er gratis at deltage i Kirkehøjskolen, og alle er velkommen.

Læs her om alle Kirkehøjskolens arrangementer i sæson 2018-2019.

Medvirkende
Rikke Amalie Vestergaard + Preben Kok
Sted
Skovby Kirke + sognehuset