×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Lørdag d. 2. maj 2020, kl. 15:00

Ingen gudstjeneste, men eftermiddagskaffe i Skovby Sognehus. Derefter foredragskoncert i Skovby Kirke med Ars Nova Copenhagen, Søren Kinch Hansen og Jørgen Carlsen.

Istedløven. Fra krigsmonument til fredssymbol

- en foredragskoncert i anledning af 100-året for genforeningen i 1920.

Denne eftermiddag synger og dirigerer Ars Nova Copenhagen og Søren Kinch Hansen os ind i historien om de dansk-tyske forbindelser fra omkring 1800 til i dag. Den danske vokalgruppe Ars Nova Copenhagen har eksisteret siden 1979 og regnes i dag blandt verdens førende ensembler inden for fortolkningen af især tidlig og nutidig kormusik.

Søren Kinch Hansen er docent i kor- og ensembleledelse ved Det Jyske Musikkonservatorium og er bredt anerkendt som en fremragende kordirigent.

Med korsange af danske og tyske komponister som C.E.F. Weyse, Niels W. Gade, Carl Nielsen, Felix Mendelssohn Bartholdy og Johannes Brahms kommer vi blandt andet til at opleve, hvordan dansk musik i hele den romantiske periode - altså både før og efter de slesvigske krige - var afhængig af udvekslingen med Tyskland.

Et andet omdrejningspunkt vil være folkelige danske sange, især fra Højskolesangbogen, for ingen andre steder er op- og nedturene i forholdet mellem Danmark og Tyskland beskrevet bedre. Der vil være firstemmige versioner af en række kendte og mindre kendte sange, og der vil også være fællessang.

Koncerten bindes sammen af Jørgen Carlsen, foredragsholder, idehistoriker og tidligere højskoleforstander. Han er desuden mangeårigt medlem af højskolesangbogsudvalget og kender dermed om nogen den danske sangskat. Og så er han selv fra Sønderjylland.

Om Kirkehøjskolen

Kirkehøjskolen er et fælles projekt for alle sognene i Galten-området.

Vi begynder normalt med en kort gudstjeneste i den tilhørende kirke. Derefter drikker vi kaffe og hører foredrag.

Vi forventer at kirkehøjskolen varer ca. 2½ time.

Det er gratis at deltage i Kirkehøjskolen, og alle er velkommen.

Man kan deltage i alle arrangementer eller vælge enkelte.

Læs her om alle Kirkehøjskolens arrangementer i sæson 2018-2019.

Medvirkende
Ars Nova Copenhagen, Søren Kinch Hansen og Jørgen Carlsen
Sted Skovby Sognehus + Skovby kirke